OFRU Recycling iz Nemčije že 40 let izdeluje destilacijske naprave za vnetljiva topila.
Topila se v industriji pojavljajo v različnih oblikah. Ta topila lahko destiliramo preprosto, varno in ekonomično v lastnem podjetju.
V ta namen OFRU proizvaja in prodaja naprave za destilacijo. Destilatorji so iz visokokakovostnih materialov in komponent. Naprava za destilacijo je v bistvu vakuumski uparjalnik z najsodobnejšo tehnologijo in odlično kakovostjo.

Glavni namen destilacije topil je, da so topila hitro zopet na voljo.

Kako deluje destilacija ?

Kontaminirana topila  (organska, vnetljiva ali vodna) je mogoče predelati ali regenerirati z destilacijo in naknadno kondenzacijo. OFRU Recycling ponuja široko paleto destilacijskih naprav za ta namen recikliranja. Glede na količine kontaminiranih topil se lahko uporablja destilacijeske enote s katerimi se lahko z destilacijo predela od 2 do 2000 litrov topil na uro. V optimalnem primeru se te destilacijske naprave in reciklirana topila uporabljajo v kombinaciji z obstoječimi sistemi za pranje tehnološke opreme.

Oprema za destilacijo topil

Destilacijska oprema serije ACS

Proces destilacije topil

Najprej se kontaminirano topilo pred destilacijo ročno, s črpalko ali vakuumom napolni v destilacijsko napravo. V grelnem plašču destilacijske naprave je medij za prenos toplote, ki segreva kontaminirana topila. Destilacijsko napravo je mogoče opremiti s paro, toplo vodo ali grelnim oljem. Ko topilo doseže temperaturo vrelišča, začne topilo izhlapevati. Med destilacijo hlapi topila tečejo skozi kondenzator ali toplotni izmenjevalnik, kjer se utekočinijo in dobimo čisto, bistro, ponovno uporabno, predelano topilo, imenovano destilat ali kondenzat.

Destilacijski ostanek predhodno kontaminiranega topila ostane v destilacijski napravi in se ga enostavno izprazni. Destilacijske naprave serije ASC imajo na primer zelo učinkovito mešalo s strgali za popolno odstranitev destilacijskega ostanka.

Prednost: po destilaciji topil dolgotrajno čiščenje v destilacijski napravi ni več potrebno. Po destilaciji je priporočljivo zbrati ostanke destilacije v ustreznih posodah in jih odstraniti po lokalnih predpisih. Reciklirana topila se tako lahko uporabijo kot surovina ali se uporabijo za pranje tehnološke opreme, kar omogoča neodvisno delovanje od podjetij za ravnanje z odpadki in ne ustvarja ekoloških problemov.

Ponovna uporaba topil po destilaciji

Po destilaciji se topilo lahko ponovno uporabi  kot surovina ali za čiščenje tehnološke opreme. Pri ponavljajoči se destilaciji topila lahko zmes izgubi “čistilno moč”, ker topila, ki so hlapna pri nizkem vrelišču v neprekinjenem procesu destilacije  občasno izhlapijo. Da bi dosegli prvotno kakovost topila, se izgube nadomestijo s svežimi topili, da se doseže kakovost.

SISTEMI ZA DESTILACIJO, na osnovi dnevne predelave

COMPACT

Destilacijska oprema primerna za manjše količine

60- 400 L / dan

Cenovno ugoden popolnoma avtomatiziran sistem za destilacijo iz soda v sod.

SERIJA ASC

Destilacijska oprema za profesionalno uporabo

300 – 12.000+ L / dan

Oprema je primerna za zahtevne uporabnike.

Enostavna regeneracija topil, visoke zmogljivosti, avtomatsko, neprekinjeno polnjenje, samočiščenje z mešalom in strgalom.

DESTILACIJA VELIKIH KOLIČIN

Posebna obdelava topil

5.000 – 20.000+ L / dan

Posebna konstrukcija, prilagojena ločevanju tekočin, ločevanju topil, ločevanju topila in vode ali za velike dnevne količine destilacije.

Popolnoma avtomatska destilacija, izdelana po visokih industrijskih standardih za kemična podjetja ali za profesionalna podjetja za ravnanje z odpadki.

Rabljena oprema

Popolnoma obnovljena rabljena oprema na voljo za takojšnjo uporabo.

   

© Copyright Chemtrade 2021.
Vse pravice pridržane.

Kontakt

info@chemtrade.si
tel + 386 31 796 173
Peričeva 5, 1000 Ljubljana, Slovenija

O podjetju