Gemini Techniek BV podjetje se nahaja v mestu Haaksbergen, Nizozemska. Gemini je proizvajalec opreme za doziranje in polnjenje različnih tekočin ter za čiščenje posod. Izdelujejo standardizirano opremo ter tudi opremo prilagojeno  individualnim potrebam. Podjetje ima  več kot 30 let izkušenj, nudijo inženiring, proizvodnjo in zagon naprav na ključ. 

Doziranje

Doziranje (pogosto mišljeno kot obarvanje, toniranje, vmešavanje), je možno z dvema različnima metodama: ‘In-can’ doziranje in saržno doziranje.

‘In-can’ doziranje pomeni, da se bazna barva in pigmentne paste (npr. 1.500 kg) razdelijo v manjše deleže (60 x 25 kg). Ti manjši deleži se direktno polnijo v manjšo embalažo in ob tem tudi tonirajo, ter pretresejo. Prednost te metode je, da ni potrebno najprej proizvesti velike sarže določenega odtenka, jo zmešati, homogeno saržo priključiti na polnilni stroj in jo šele nato polniti v npr. 25 kg embalažo. 

Običajno bi morali očistiti posodo z mešalom in polnilni stroj po vsaki menjavi barvnega odtenka. Z metodo ‘In-can’ doziranja se prihranijo stroški čiščenja in čas potreben za čiščenje.

Gemini je dobavitelj dozirnih naprav, ki omogočijo tudi doziranje velikih serij (do 6.000 kg), kot tudi majhnih volumnov (npr. 1l). Zato je Gemini tudi razvil različne tipe dozirnih glav (vsako za drugo aplikacijo).

ColorKing RT

SegmentTank

Gemini WPD

FlexoKing FT

FlexoKing CD

Micro Dispenser

GemiTint ED

Polnjenje

Za polnjenje se uporabljata dve metodi: volumetrična in gravimetrična metoda. To pomeni, da je željena količina izmerjena z volumnom ali s težo.

Volumetrična polnilna naprava je osnovana na samosesalnem cilindru. Bat se premika znotraj cilindra, hod in premer bata  definirata volumen polnjenja.

Gravimetrična polnilna naprava tehta natančno težo z ventilom, ki je nameščen nad tehtnico. Tehtnica skupaj s programom kontrolira ventil in s tem proces polnjenja.

 

Katero metodo izbrati se lahko določi na podlagi naslednjih kriterijev:

  • Lastnosti produkta: če se produkt peni, je bolj priporočljivo izbrati gravimetrično metodo.
  • Željena količina: za volumne večje od 20l se priporoča gravimetrična metoda.
  • Načrtovani izdatki: gravimetrična metoda je v splošnem nekoliko dražja.

GemiFill S

GemiFill C

GemiFill GR

GemiFill  GR-M

GemiFill DF

Tehnologija čiščenja

Čistilna naprava GemiClean VW je narejena  posebno za čiščenje prevoznih posod v kemični industriji, npr. v barvni industriji.

Posodo očistijo vrteče krtače  skupaj s čistilnimi šobami. Krtače se prilagodijo premeru in višini posode.  Posoda je spodaj pričvrščena. Nagibna ploščad omogoča popolno izpraznjenje posode. Umazana tekočina se zbira v posebnih sedimentacijskih posodah in na ta način se varčuje s svežo vodo ali topilom.

GemiClean SW & RW sta napravi za čiščenje narejeni posebno za čiščenje  rešetk in strgal, ki se uporabljajo v tiskarski industriji. Čiščenje poteka preko čistilnih šob pod pritiskom z vodo ali topili.

Vse čistilne naprave so dobavljive tudi v ATEX izvedbi.

GemiClean SW

GemiClean RW

GemiClean CW

GemiClean VW

GemiClean TS

Rezervoarji in cevovodi

Firma Gemini nudi tudi izdelavo rezervoarjev in cevovodov po meri kupca.

   

© Copyright Chemtrade 2021.
Vse pravice pridržane.

Kontakt

info@chemtrade.si
tel + 386 31 796 173
Peričeva 5, 1000 Ljubljana, Slovenija

O podjetju